Hoe  verwerk  je  het  verdriet  om  een dierbare  ?                    

 

Na de crematie begint het rouwproces pas echt en volgt vaak de vraag: Wat te doen met de as ?

Willy Alferink geeft antwoord in de vorm van: "Een Mo-nu-ment van Stilte"

 

Een "Monument van Stilte" is een gedenkschilderijtje zonder lijst, waarin ik een deel van de crematie-as van de overledene verwerk in combinatie met een verdikkingsmiddel en acrylverf. Natuurlijk is het ook mogelijk een "Monument van Stilte" te maken zonder as , maar waarin b.v persoonlijke herinneringen zijn verwerkt, zoals een stukje stof, sieraad of een munt. Er zijn mogelijkheden genoeg. Denk aan een speciale kleur, initialen, data of andere persoonlijke aspecten. In overleg is er heel veel mogelijk, zodat het een bijzonder, persoonlijk en heel tastbaar "Monument van Stilte" kan worden.

 

De as van de overledene kan zowel zichtbaar als onzichtbaar worden verwerkt. Het "Monument van Stilte" wordt handgemaakt en naar eigen ontwerp. Vernieuwend, origineel en prijsvriendelijk. U bepaalt zelf de hoeveelheid as die wordt gebruikt in uw "Monument van Stilte" Als afwerking wordt het gedenkschilderijtje vernist en de zijkanten worden meegeschilderd.

Alles kan naar wens worden gemaakt en u bepaalt zelf de kleuren, het formaat, het onderwerp, de stijl enz.   Op dit moment werk ik aan een "Monument van Stilte " van 60 x 90 cm. waarin veel structuur en de kleuren rood en oranje worden verwerkt. Het gaat een abstract geheel worden waarin een deel van de as in de structuur wordt verwerkt. Samen hebben we het èèn en ander overlegt. 

 

As die overblijft kan worden verstrooid , worden bijgezet of worden verdeeld zodat meerdere nabestaanden kunnen beschikken over een eigen gedenkschilderijtje.

 

Het "Monument van Stilte" zal een dierbare herinnering blijven en maakt crematie-as op een unieke manier "tastbaar"

De prijs van een " Monument van Stilte " is vanaf 150,- euro.  (  30 x 30 cm. ) 

 

Vrijblijvende informatie - bel  06-44269088